Dermarollers en anti-ageing - Dokter Hupkens Esthetiek
Dermarollers en anti-ageing

Dermarollers en anti-ageing

Met het aanschaffen van een dermaroller of ‘rimpel roller’ denkt jong en oud de strijd aan te gaan om huidveroudering naar het rijk der fabelen te verwijzen. Voor eeuwig ‘jong en fruitig’ lijkt het motto te worden. Helaas worden de lijntjes, rimpels en huidverslappingen steeds meer zichtbaar naarmate we ouder worden.

Wat is eigenlijk een dermaroller?
Een dermaroller is een roller, voorzien van fijne naaldjes, waarmee je gelijkmatig over de huid rolt op plaatsen waar rimpeltjes en kleine huidaandoeningen zich openbaren. Een vorm van dry-needling. Met deze techniek wordt de huid gestimuleerd om nieuw bindweefsel aan te maken. Daardoor wordt de huidstructuur verstevigd. Het voordeel hiervan is, dat fijne rimpels zullen verdwijnen. Er komen hierbij geen hydraterende zalven en serums aan te pas. De huid wordt met deze behandeling zelf tot actie geprikkeld. Deze behandelmethode is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De toepassing verloopt niet helemaal pijnloos. Naaldjes dringen de huid in en dat wordt als pijnlijk ervaren. Vandaar dat met verdovende crème gewerkt wordt, waarna de huid gekoeld wordt. De eerste dag treedt roodheid op, die met een lichte zwelling gepaard gaat. Na twee dagen is de roodheid en zwelling verdwenen en voelt de huid glad en jong aan.

Wilt u deze behandeling medisch verantwoord laten uitvoeren, dan is het raadzaam om een cosmetisch-esthetisch chirurg te raadplegen. Bij Dokter Hupkens bent u dan in vertrouwde handen. Hij weet precies hoe lang de naalden moeten zijn, hoeveel naalden per huidoppervlak, kent de plaatsen waar deze behandelingen effectief zijn, weet welke druk hij op de roller moet zetten en verleent de nodige medische zorg en nazorg. U bent dan van een goed resultaat verzekerd en pijnloos!

Schoonheids-en huidverzorgingsinstituten prijzen de dermaroller ook aan. De wonderrollers zijn ook op internet in alle prijsklassen verkrijgbaar. In sommige gevallen wordt de ontsmettingsalcohol er gratis bij geleverd en je kunt dan als doe-het-zelver aan de slag. De marketing van de schoonheids-en huidverzorgingsinstituten gebruikt hierbij ook toverwoorden zoals naalden van chirurgisch staal, anti-cellulitis serums, anti-ageing, hydratatietechnieken e.d. Alles met als doel het regeneratieproces van de huid te stimuleren. Het rollen met de dermaroller heeft dan ook als belangrijkste doel om de huid door te prikken, waardoor voedende en hydraterende crèmes en cellulitisserums, beter bij het bindweefsel kunnen komen, om het verjongingsproces op te starten. Je kunt dit het best vergelijken met een gazon, dat twee keer per jaar geverticuteerd moeten worden, waardoor de meststoffen beter bij de wortel komen en het gras beter gaat groeien. Dit geldt voor gras, niet voor de huid. Huid groeit en verjongt nu eenmaal van binnenuit.

Natuurlijk zijn er instituten die op een verantwoorde wijze met dermarollers aan de slag gaan. Een cosmetisch-esthetisch chirurg is echter degene die bij uitstek de behandeling op medisch verantwoorde wijze kan uitvoeren. Bij Dokter Hupkens bent u hiervoor aan het juiste adres.

> Lees meer over de Dermaroller behandeling in de praktijk van Dokter Hupkens.

Leave a Reply